Ενταγμένα έργα στο Πρόγραμμα "Αλέξανδρος Μπαλτατζής"

Ενταγμένα έργα στο Πρόγραμμα "Αλέξανδρος Μπαλτατζής"

Προς Υπουργό:

- Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διατρέχει η χώρα μας και εν μέσω της λήψης σκληρών και αντιλαϊκών μέτρων από την Κυβέρνηση, πλήττονται πολλά κοινωνικά στρώματα, μεταξύ των οποίων και ο αγροτικός κόσμος. Πολλές από τις δράσεις των αγροτών στηρίζονται σε προγράμματα, όπως το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», την συνέχιση του οποίου εξήγγειλε μεν η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, χωρίς όμως να καταθέσει συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες.

Η κατανομή κονδυλίων σε καίριους τομείς της αγροτικής οικονομίας, αλλά και σε μια σειρά από επενδυτικά έργα (π.χ. Νέοι Αγρότες, Σχέδια Βελτίωσης κ.α.) είναι επιτακτική. Η πραγματική στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης, απαιτεί έναν Εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό, στον οποίο η Κυβέρνηση αδυνατεί να προχωρήσει. Το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» ενθαρρύνει την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα της γεωργίας, την βελτίωση του περιβάλλοντος, της υπαίθρου και της ποιότητας ζωής στις αγροτικές περιοχές, αλλά χωρίς πρωτοβουλίες όλα αυτά φαντάζουν αδύνατα. 

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Ποια είναι τα έργα αγροτικού ενδιαφέροντος που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στο νομό Θεσσαλονίκης και σε ποιο στάδιο υλοποίησης βρίσκονται μέχρι σήμερα;